izvaninstitucionalno obrazovanje za ljudska prava

Centar za mirovne studije - CMS  nudi nekoliko edukacija koje se temelje na vrijednostima izgradnje mira, nenasilja i ljudskih prava:  program cjeloživotnog obrazovanja Mirovne studije u trajanju od 200 sati; Mlada MIRamiDA - sedmodnevni trening za mlade i  desetodnevnu Školu ljudskih  prava koja se održava od 2004. godine.

Više na: www.cms.hr

 

Centar za ljudska prava organizira brojne seminare namijenjene djelatnicima/ama nevladinog sektora, radionice za učenike i profesore srednjih škola i brojna predavanja koja se bave ljudskim pravima. Uz to od 2004. godine u suradnji s udrugom studenata Pravnog fakulteta, održava se i Škola ljudskih prava za studente/ice Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Više na: www.human-rights.hr

 

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava - Osijek,  bavi se edukacijama s područja kulture nenasilnog djelovanja te nudi nekoliko edukacija na temu:

  • Nenasilna komunikacija i kreativno rješavanje sukoba
  • Upravljanje sukobom
  • Medijacija (u školama, zajednici)
  • Građanski aktivizam

Više na: www.centar-za-mir.hr

 

GONG - prije svakih izbora GONG nudi građanima edukacije o izbornom procesu, biračkom pravu i značaju pojedinih izbora, osim toga provodi radionice za maturante u sklopu projekta Prvi put biram i Europa u razredu.

Više na : www.gong.hr

 

Mali Korak - Centar za kulturu mira i nenasilje provodi nekoliko radionica s ciljem promicanja kulture mira, neke od radionica su:

  • Tehnike građenja grupe i grupnog vođenja te metode podučavanja/učenja
  • Komunikacijske vještine i vještine upravljanja sukobom (u školi, obitelji, susjedstvu)
  • Samopouzdanje i umijeće razvijanja inicijative
  • Rad na predrasudama
  • Obrazovanje za ljudska prava
  • Politička kultura i građanska pismenost

Više na: www.malikorak.hr

 

Pučko otvoreno učilište Korak po Korak nudi edukacije i seminare za  odgojno-obrazovne radnike u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, koji su usmjereni na  poštivanje različitosti, toleranciju, multikulturalnost …

Više na: www.korakpokorak.hr

 

Centar za ženske studije - uz brojne seminare i predavanja,  od 1995. godine organizira dvosemestralni, multidisciplinarni program koji pokriva široko područje tema s ciljem osvješćivanja i osnaživanja žena.

Više na: www.zenstud.hr

 

 

CESI Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje - održava predavanja i treninge za pojedince, trenere, udruge i  organizacije koji pokrivaju širok spektar tema od ženskih ljudskih prava, reproduktivnih prava, nenasilne komunikacije, javnog zagovaranja, nenasilnog rješavanja sukoba, ekofeminizma…

Više na: www.cesi.hr

 

 

B.a.B.e. - u sklopu projekta Slušam, čujem, razumijem, održavaju radionice namijenjene nastavnicima i učenicima/ama osnovnih škola te njihovim roditeljima. Okvirne teme radionica su: prava i interesi djece; nasilje u obitelji; vršnjačko nasilje; razumijevanje medija i novih tehnologija; nenasilna komunikacija; ljudska prava; samopoštovanje i poštovanje drugih; razvijanje vještina aktivnog ravnopravnog roditeljstva; edukacije o konceptu ženskih ljudskih prava; medijima…

Više na: www.babe.hr

 


Mreža mladih Hrvatske -  nudi višemjesečni program Studij o mladima za mlade, u kojem se obrađuju brojne teme kao što su:  politika za mlade, odgovoran i aktivni građanski angažman itd. Uz to, u sklopu svojih projekata MMH provodi radionice i edukacije namijenjene mladima.

Više na: www.mmh.hr

Komentari

:
Bok

Dajemo kredite da udovoljavaju posebnim
životne izazove, kratkoročni krediti, srednje i dugoročne za one
koji su u potrebi. Bez obzira na iznos kredita, s
Interes 2% do 5%, a rokovi otplate negotiable stope. ako
vam je potreban kredit, ne ustručavajte se kontaktirati nas za bilo koju
druge podatke.
E-mail: jeanbecoulet01@gmail.com
Site: jeanbecoulet01.jimdo.com

S poštovanjem,
Gospodin Jean-Claude Marie Becoulet
 
Želim kredit

pouzdano rješenje za vaše potrebe kredit
06.02.2017. 10:30
:
Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)
Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144
za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju
14.09.2019. 08:24

Dodajte komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail: (nije obavezno)
Tekst:
3 više 5 =