izvaninstitucionalno obrazovanje za ljudska prava

Centar za mirovne studije - CMS  nudi nekoliko edukacija koje se temelje na vrijednostima izgradnje mira, nenasilja i ljudskih prava:  program cjeloživotnog obrazovanja Mirovne studije u trajanju od 200 sati; Mlada MIRamiDA - sedmodnevni trening za mlade i  desetodnevnu Školu ljudskih  prava koja se održava od 2004. godine.

Više na: www.cms.hr

 

Centar za ljudska prava organizira brojne seminare namijenjene djelatnicima/ama nevladinog sektora, radionice za učenike i profesore srednjih škola i brojna predavanja koja se bave ljudskim pravima. Uz to od 2004. godine u suradnji s udrugom studenata Pravnog fakulteta, održava se i Škola ljudskih prava za studente/ice Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Više na: www.human-rights.hr

 

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava - Osijek,  bavi se edukacijama s područja kulture nenasilnog djelovanja te nudi nekoliko edukacija na temu:

  • Nenasilna komunikacija i kreativno rješavanje sukoba
  • Upravljanje sukobom
  • Medijacija (u školama, zajednici)
  • Građanski aktivizam

Više na: www.centar-za-mir.hr

 

GONG - prije svakih izbora GONG nudi građanima edukacije o izbornom procesu, biračkom pravu i značaju pojedinih izbora, osim toga provodi radionice za maturante u sklopu projekta Prvi put biram i Europa u razredu.

Više na : www.gong.hr

 

Mali Korak - Centar za kulturu mira i nenasilje provodi nekoliko radionica s ciljem promicanja kulture mira, neke od radionica su:

  • Tehnike građenja grupe i grupnog vođenja te metode podučavanja/učenja
  • Komunikacijske vještine i vještine upravljanja sukobom (u školi, obitelji, susjedstvu)
  • Samopouzdanje i umijeće razvijanja inicijative
  • Rad na predrasudama
  • Obrazovanje za ljudska prava
  • Politička kultura i građanska pismenost

Više na: www.malikorak.hr

 

Pučko otvoreno učilište Korak po Korak nudi edukacije i seminare za  odgojno-obrazovne radnike u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, koji su usmjereni na  poštivanje različitosti, toleranciju, multikulturalnost …

Više na: www.korakpokorak.hr

 

Centar za ženske studije - uz brojne seminare i predavanja,  od 1995. godine organizira dvosemestralni, multidisciplinarni program koji pokriva široko područje tema s ciljem osvješćivanja i osnaživanja žena.

Više na: www.zenstud.hr

 

 

CESI Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje - održava predavanja i treninge za pojedince, trenere, udruge i  organizacije koji pokrivaju širok spektar tema od ženskih ljudskih prava, reproduktivnih prava, nenasilne komunikacije, javnog zagovaranja, nenasilnog rješavanja sukoba, ekofeminizma…

Više na: www.cesi.hr

 

 

B.a.B.e. - u sklopu projekta Slušam, čujem, razumijem, održavaju radionice namijenjene nastavnicima i učenicima/ama osnovnih škola te njihovim roditeljima. Okvirne teme radionica su: prava i interesi djece; nasilje u obitelji; vršnjačko nasilje; razumijevanje medija i novih tehnologija; nenasilna komunikacija; ljudska prava; samopoštovanje i poštovanje drugih; razvijanje vještina aktivnog ravnopravnog roditeljstva; edukacije o konceptu ženskih ljudskih prava; medijima…

Više na: www.babe.hr

 


Mreža mladih Hrvatske -  nudi višemjesečni program Studij o mladima za mlade, u kojem se obrađuju brojne teme kao što su:  politika za mlade, odgovoran i aktivni građanski angažman itd. Uz to, u sklopu svojih projekata MMH provodi radionice i edukacije namijenjene mladima.

Više na: www.mmh.hr

Komentari

:
Bok

Dajemo kredite da udovoljavaju posebnim
životne izazove, kratkoročni krediti, srednje i dugoročne za one
koji su u potrebi. Bez obzira na iznos kredita, s
Interes 2% do 5%, a rokovi otplate negotiable stope. ako
vam je potreban kredit, ne ustručavajte se kontaktirati nas za bilo koju
druge podatke.
E-mail: jeanbecoulet01@gmail.com
Site: jeanbecoulet01.jimdo.com

S poštovanjem,
Gospodin Jean-Claude Marie Becoulet
 
Želim kredit

pouzdano rješenje za vaše potrebe kredit
06.02.2017. 10:30

Dodajte komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail: (nije obavezno)
Tekst:
1 više 2 =