domaće ljudskopravaške organizacije

Kuća ljudskih prava Zagreb mreža je šest organizacija civilnog društva iz Zagreba. Kuću ljudskih prava osnovali su B.a.B.e., Centar za mirovne studije, Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću, Građanski odbor za ljudska prava, Udruga za promicanje istih mogućnosti i Udruga za zaštitu i promicanje mentalnog zdravlja Svitanje.  Kuća ljudskih prava Zagreb dio je međunarodne Mreže kuća ljudskih prava sa sjedištem u Oslu.  Sve organizacije osnivačice Kuće redom su i zagovaračke udruge koje u su u svojem dosadašnjem radu prepoznate u javnosti te iza sebe imaju niz zapaženih rezultata u području demokratizacije društva i promocije ljudskih prava kroz prizmu javnih politika u RH.

www.kucaljudskihprava.hr

 


 

 

 Centar za mirovne studije  CMS – osnovani  su 1997.,  godine njihov rad je prvenstveno usmjeren na mirovnu edukaciju i javne politike.  CMS je druga građana i građanki koja se zalaže za društvenu promjenu na načelima nenasilja, izgradnje mira i  poštivanja ljudskih prava, povezujući obrazovanje, istraživanje, aktivizam i rad na javnim politikama.

 http://www.cms.hr/


 

 

 Centar za mir nenasilje i ljudska prava Osijek  je udruga građana osnovana 1992. godine. Djelovanje njezinih članova i članica je usmjereno na izgradnju mira, zaštitu i promoviranje ljudskih prava i sloboda, te promicanje kreativnih metoda rješavanja sukoba na individualnoj, grupnoj i političkoj razini.

http://www.centar-za-mir.hr/ 


 

 

 Centar za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć Vukovar je lokalna nevladina, nepolitička, nestranačka, neprofitna humanitarna udruga građana koja djeluje na zaštiti i promociji ljudskih prava, razvoju demokracije i međuetničkih odnosa. Centar je osnovan.1996.god. uz podršku humanitarne organizacije "OXFAM".

http://www.center4peace.org/


 

 

DOS,  Dalmatinski odbor solidarnosti  nestranačka, neprofitna, multietnička, nevladina udruga registrirana u Splitu u Hrvatskoj 1992. godine. DOS se bavi promocijom i zaštitom ljudskih prava pružanjem besplatne pravne pomoći pojedincima i grupama u Republici Hrvatskoj bez obzira na njihovu nacionalnost, religiju, spol, političko opredjeljenje ili pripadnost.

http://www.dalmatinski-odbor-solidarnosti.hr/


 

 

CERD - Centar za razvoj demokracije,  Split  - udruga osnovana s ciljem zaštite i unapređenja temeljnih ljudskih prava, te poticanja demokracije i razvoja civilnog društva, provođenja programa za zaštitu građana čija su ljudska prava ugrožena, organiziranja pravne i lobističke pomoći i podrške pojedincima i grupama čija su prava ugrožena; poticanja državnih i društvenih institucija za poboljšanje programa obrazovanja, organiziranja edukativnih programa održavanja tečajeva, seminara, radionica i drugih skupova...

http://www.udruga-mi.hr/udruge.php?p=22


 

 

 

 Domine  su feministička nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija osnovana 2002. godine s ciljem promicanja prava žena i poticanja razvoja civilnog društva. 
Osnovne aktivnosti organizacije su edukacije, video produkcija, publiciranje, javne kampanje te direktni savjeti i podrška.

http://www.domine.hr/


 

 

 

B.a.B.e.  Budi aktivna. Budi emancipiran –  su organizacija osnovana 1994. godine sa svrhom promicanja i zaštite ženskih ljudskih prava koja se danas usredotočila na promicanje rodne ravnopravnosti i osiguravanje jednakih mogućnosti za sve rodove u svim sferama društvenog života.

www.babe.hr


 

 

 GONG je nestranačka udruga građana utemeljena 1997. radi poticanja građana na aktivnije sudjelovanje u političkim procesima. GONG provodi nestranačko nadgledanje izbornog procesa, vrši edukaciju građana o njihovim pravima i dužnostima, potiče obostranu komunikaciju građana i njihovih izabranih predstavnika, zalaže se za transparentnost rada svih javnih službi, provodi kampanje javnog zagovaranja te potiče i pomaže samoorganiziranje građana.

www.gong.hr


 

 

Srpski demokratski forum (SDF) osnovan je 1991. godine kao nestranačka, neprofitna i nevladina organizacija. Od tada, do danas, SDF djeluje kroz 18 ureda na području Hrvatske te sa uredima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Misija SDF-a je razvoj građanskog i demokratskog društva promicanjem i zaštitom ljudskih prava, prava nacionalnih manjina, te osnaživanje zajednice kroz pravne, edukacijske, ekonomske, zdravstvene, socijalne i medijske projekte. U Dvoru SDF postoji i djeluje od augusta 1998. godine i provodi aktivnosti besplatne pravne pomoći, te osnažuje lokalnu zajednicu kroz socijalne i zdravstvene projekte.

www.sdf.hr


 

 

 

Udruga za promicanje inkluzije (UPI) je nevladina udruga koja svoje aktivnosti usmjerava ka stvaranju sustava službi podrške u zajednici kao alternativnom izvaninstitucionalnom obliku skrbi za osobe s intelektualnim teškoćama. Cilj  je omogućiti osobama s intelektualnim teškoćama izlazak iz socijalne izolacije i uključenje u društvo.

www.inkluzija.hr


 

 

 

 HSUTI -  Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida osnovan je kao udruženje građana 1970. na inicijativu desetak osoba s ozljedama kralježnice i stručnjaka. HSUTI danas ima  57 članica, u gotovo svim većim gradovima Hrvatske. Svake godine provodi nekoliko značajnih programa, od kojih su sigurno najznačajniji programi permanentne edukacije pod nazivom "Škola za voditelje udruga invalida - znanjem do bolje kvalitete života osoba s invaliditetom".

www.hsuti.hr


 

 

Udruga za samozastupanje  2003. godine UPI  podržava osnivanje prve Udruge za samozastupanje (UZS) u Hrvatskoj. Članovi udruge polaze od načela da bez obzira na sposobnosti, dob, spol ili nacionalnost, svi ljudi, uključujući i osobe s intelektualnim teškoćama imaju pravo utjecati na svoj život i uživati ista prava kao i drugi članovi društva. Ova nevladina udruga je prva udruga koju su osnovale osobe s intelektualnim teškoćama s ciljem samostalnog izražavanja svojih potreba i borbe za ostvarenje svojih prirođenih prava.

 www.samozastupanje.hr


 

 

 Centar za ženske studije, prvi i jedini centar takve vrste u Hrvatskoj, osnovala je 1995. godine skupina teoretičarki i znanstvenica, feministkinja, mirovnih aktivistkinja i umjetnica. Centar za ženske studije razvija multi/interdisciplinarni studij i ekspertna znanja o ženskoj tematici u Hrvatskoj te postaje prostor susreta akademskog diskursa, aktivističkog angažmana i umjetničke prakse. Osnovne aktivnosti Centra su obrazovanje, istraživanje, izdavaštvo, knjižnična djelatnost, kulturna događanja, javno zagovaranje politike rodne jednakosti i ženskih studija.

www.zenstud.hr


 

 

Documenta – u nastojanju da potaknu proces suočavanja s prošlošću i ustanovljenje činjenične istine o ratu te pridonesu pomicanju javne diskusije s razine prijepora o činjenicama (broj poginulih i slično) prema dijalogu o interpretacijama, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, Centar za mirovne studije, Građanski odbor za ljudska prava te Hrvatski helsinški odbor odlučili su osnovati Documentu – Centar za suočavanje s prošlošću.

www.documenta.hr


 

 

 

 SMART udruga za razvoj civilnog društva SMART potiče djelotvornost neprofitnog sektora i međusektorske suradnje te promiče razvoj volonterstva. U svom radu SMART povezuje neformalno obrazovanje sa savjetovanjem, informiranjem i utjecanjem na javne politike. SMART surađuje s organizacijama civilnog društva, javnim ustanovama, lokalnom i regionalnom samoupravom i građanskim inicijativama na načelima odgovornosti, aktivnog uključivanja i poštivanja različitosti.

www.smart.hr


 

 

CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje je feministička organizacija koja se zalaže za unapređenje društvenog položaja žena i ostvarenje spolne i rodne ravnopravnosti te za puno provođenje svih zakona i međunarodnih instrumenata za zaštitu ljudskih prava. Razvoj civilnog društva smatramo važnim preduvjetom razvoja demokratskog društva.

www.cesi.hr


 

 

Korekom – je inicijativa regionalne koalicije nevladinih organizacija, udruženja žrtava i pojedinaca/pojedinki koji zagovaraju osnivanje službene međudržavne [regionalne] i nezavisne komisije koja može ustanoviti i javno iznijeti činjenice o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava u bivšoj Jugoslaviji, uključujući rasvjetljavanje sudbine nestalih i pronalaženje njihovih posmrtnih ostataka.

www.korekom.org

Komentari

:
Bok

Dajemo kredite da udovoljavaju posebnim
životne izazove, kratkoročni krediti, srednje i dugoročne za one
koji su u potrebi. Bez obzira na iznos kredita, s
Interes 2% do 5%, a rokovi otplate negotiable stope. ako
vam je potreban kredit, ne ustručavajte se kontaktirati nas za bilo koju
druge podatke.
E-mail: jeanbecoulet01@gmail.com
Site: jeanbecoulet01.jimdo.com

S poštovanjem,
Gospodin Jean-Claude Marie Becoulet
 
Želim kredit

pouzdano rješenje za vaše potrebe kredit
06.02.2017. 10:28
:
Poštovani, ja sam zajmodavac u inozemstvu, odlučio sam odobriti kratkoročne, srednjoročne i dugoročne zajmove za poštene ljude koji, unatoč mjesečnim prihodima, bore se da zadovolje svoje osnovne potrebe. Kamatna stopa na kredite je 2% cjelokupnih zajmova i uvjeta ponude kredita vrlo su jednostavni. Traženi krediti dobiveni su u roku od nekoliko sati nakon podnošenja zahtjeva. ako nas zainteresirani kontaktirajte putem
E-mail: (GONZALEZANDRESLOAN@GMAIL.COM)

MOŽETE FOND Slijediti:

• zajmovi za sve
• Gotovinski zajam za sve vrste nekretnina
• Višeobiteljske / stanarske zgrade
• zajmovi investitora
• Most krediti / mezansko financiranje
• zajmovi za strane kupce
• komercijalni zajmovi
• Zemljište / građevina
• Novi komercijalni / multifamilijski proizvod, uz nisku kamatnu stopu od 2%
• Iznosi zajma: 6.000 eura - Iznad

 Ako ste zainteresirani, kontaktirajte nas sa stalnim pratiteljem kredita putem ovog;

Gonzalez Andres financijska tvrtka;
E-mail: (GONZALEZANDRESLOAN@GMAIL.COM)
G. Gonzalez J. Andres
11.10.2017. 12:06
:
Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL:
vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com
11.02.2019. 18:02
:
Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com)
Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144
za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju
14.09.2019. 08:23
:
Srdacan pozdrav svima koji su procitali ovu poruku, ja sam Marie Mikus i došla sam da olakšam sve žrtve prijevara o zajmu, a takoder tražim zajam. Bila sam obrubljena zbog svog novca, ali kasnije sam od Boga dobila pravog muškarca. Procitao sam svjedocanstvo i kontaktirao sam ga nazvao sam ovog zajmodavca Božjim covjekom, jer je odgovarao na moje molitve o zajmu. Jako sam sretan što sam upoznao takvog covjeka, ovo je vrlo lak nacin da dobijem kredit od pouzdanog covjeka koji ima kreditnu kompaniju u Sjevernoj Americi, ime je firme (NAJPOVOLJNIJE LAKE FINANCE HOME) svjedocenje u svim društvenim medijima jer sam mu obecao da cu ga podijeliti po cijelom svijetu. Imajte na umu da je ovaj zajam po kamatnoj stopi od 2% Imajte na umu da takoder možete dobiti posao i investirati u posao E adresa: westlakefinancehome@gmail.com
24.04.2020. 17:20
:
Pozdrav svima, ja se zovem Marija Ivana, samohrana sam majka 3 djece iz Hrvatske i želim podijeliti opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam od pouzdanog zajmodavca dobio zajam od 90000 eura. Već sam dva puta bio žrtva prijevare s kreditima, prije nego što sam upoznao gospodina Davea Thompsona pročitao sam svjedočanstvo i kontaktirao ga, nazvao sam ovog zajmodavca čovjekom Božjim, jer je odgovorio na moje molitve za kredit. Jako sam sretan što sam upoznao takvog muškarca. Ovo je vrlo lak način da dobijem kredit od pouzdanog čovjeka koji ima kreditnu tvrtku u Sjevernoj Americi, ime firme (NAJBOLJI LAKE FINANCE HOME) Ovo svjedočanstvo postoji u svim društvenim medijima, jer obećao dijeliti širom svijeta. Imajte na umu da je kamatna stopa od 2% imajte na umu da i vi možete dobiti posao i uložiti u posao kontaktirajte ga putem e maila: westlakefinancehome@gmail.com WhatsApp: (+16014560144)
Pozdrav svima, ja se zovem Marija Ivana, samohrana sam majka 3 djece iz Hrvatske i želim podijeliti opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam od pouzdanog zajmodavca dobio zajam od 90000 eura. Već sam dva puta bio žrtva prijevare s kreditima, prije nego što sam upoznao gospodina Davea Thompsona pročitao sam svjedočanstvo i kontaktirao ga, nazvao sam ovog zajmodavca čovjekom Božjim, jer je odgovorio na moje molitve za kredit. Jako sam sretan što sam upoznao takvog muškarca. Ovo je vrlo lak način da dobijem kredit od pouzdanog čovjeka koji ima kreditnu tvrtku u Sjevernoj Americi, ime firme (NAJBOLJI LAKE FINANCE HOME) Ovo svjedočanstvo postoji u svim društvenim medijima, jer obećao dijeliti širom svijeta. Imajte na umu da je kamatna stopa od 2% imajte na umu da i vi možete dobiti posao i uložiti u posao kontaktirajte ga putem e maila: westlakefinancehome@gmail.com WhatsApp: (+16014560144)Pozdrav svima, ja se zovem Marija Ivana, samohrana sam majka 3 djece iz Hrvatske i želim podijeliti opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam od pouzdanog zajmodavca dobio zajam od 90000 eura. Već sam dva puta bio žrtva prijevare s kreditima, prije nego što sam upoznao gospodina Davea Thompsona pročitao sam svjedočanstvo i kontaktirao ga, nazvao sam ovog zajmodavca čovjekom Božjim, jer je odgovorio na moje molitve za kredit. Jako sam sretan što sam upoznao takvog muškarca. Ovo je vrlo lak način da dobijem kredit od pouzdanog čovjeka koji ima kreditnu tvrtku u Sjevernoj Americi, ime firme (NAJBOLJI LAKE FINANCE HOME) Ovo svjedočanstvo postoji u svim društvenim medijima, jer obećao dijeliti širom svijeta. Imajte na umu da je kamatna stopa od 2% imajte na umu da i vi možete dobiti posao i uložiti u posao kontaktirajte ga putem e maila: westlakefinancehome@gmail.com WhatsApp: (+16014560144)
25.05.2020. 05:10
:
Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam

Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2 kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: dorabogatstvofinancijskoulagayahoo.com WhatsApp

Hvala vam na vašem vremenu dok čitate.
16.07.2020. 23:31
:
Pozdrav, moje ime je Marguerite. Među vama sam da zahvalim gospođi monsieur LAURENT VIANAUD na svemu što je učinila za mene. Tražio sam zajam na nekoliko mjeseci, zlonamjerni su me ljudi prevarili, j Tako sam izgubio nadu, ali ona mi je uspjela uzvratiti osmijeh nudeći mi zajam od 20.000 € koji mi je omogućio da se bavim nekom djelatnošću. Dolazim u svjedočenju o zajmu između privatnih prošli tjedan.Za sve vaše potrebe i vas koji stvarno trebate ozbiljnu posudbu evo njegove e-adrese: credit.invest98@gmail.com
16.10.2020. 15:28
:
Pozdrav, moje ime je Marguerite. Među vama sam da zahvalim gospođi monsieur LAURENT VIANAUD na svemu što je učinila za mene. Tražio sam zajam na nekoliko mjeseci, zlonamjerni su me ljudi prevarili, j Tako sam izgubio nadu, ali ona mi je uspjela uzvratiti osmijeh nudeći mi zajam od 20.000 € koji mi je omogućio da se bavim nekom djelatnošću. Dolazim u svjedočenju o zajmu između privatnih prošli tjedan.Za sve vaše potrebe i vas koji stvarno trebate ozbiljnu posudbu evo njegove e-adrese: credit.invest98@gmail.com
16.10.2020. 15:28
:
Pozdrav svima vama želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedocenju. Zajam sam dobio 1. sijecnja 2021. preko gospode Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65,000 eura i bio sam sretan. Ako vam je potreban zajam za vaše najbolje kamate, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com
23.02.2021. 10:26
:
Pozdrav svima vama želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedocenju. Zajam sam dobio 1. sijecnja 2021. preko gospode Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65,000 eura i bio sam sretan. Ako vam je potreban zajam za vaše najbolje kamate, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com
24.02.2021. 15:04

Dodajte komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail: (nije obavezno)
Tekst:
10 manje 2 =