domaće ljudskopravaške organizacije

Kuća ljudskih prava Zagreb mreža je šest organizacija civilnog društva iz Zagreba. Kuću ljudskih prava osnovali su B.a.B.e., Centar za mirovne studije, Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću, Građanski odbor za ljudska prava, Udruga za promicanje istih mogućnosti i Udruga za zaštitu i promicanje mentalnog zdravlja Svitanje.  Kuća ljudskih prava Zagreb dio je međunarodne Mreže kuća ljudskih prava sa sjedištem u Oslu.  Sve organizacije osnivačice Kuće redom su i zagovaračke udruge koje u su u svojem dosadašnjem radu prepoznate u javnosti te iza sebe imaju niz zapaženih rezultata u području demokratizacije društva i promocije ljudskih prava kroz prizmu javnih politika u RH.

www.kucaljudskihprava.hr

 


 

 

 Centar za mirovne studije  CMS – osnovani  su 1997.,  godine njihov rad je prvenstveno usmjeren na mirovnu edukaciju i javne politike.  CMS je druga građana i građanki koja se zalaže za društvenu promjenu na načelima nenasilja, izgradnje mira i  poštivanja ljudskih prava, povezujući obrazovanje, istraživanje, aktivizam i rad na javnim politikama.

 http://www.cms.hr/


 

 

 Centar za mir nenasilje i ljudska prava Osijek  je udruga građana osnovana 1992. godine. Djelovanje njezinih članova i članica je usmjereno na izgradnju mira, zaštitu i promoviranje ljudskih prava i sloboda, te promicanje kreativnih metoda rješavanja sukoba na individualnoj, grupnoj i političkoj razini.

http://www.centar-za-mir.hr/ 


 

 

 Centar za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć Vukovar je lokalna nevladina, nepolitička, nestranačka, neprofitna humanitarna udruga građana koja djeluje na zaštiti i promociji ljudskih prava, razvoju demokracije i međuetničkih odnosa. Centar je osnovan.1996.god. uz podršku humanitarne organizacije "OXFAM".

http://www.center4peace.org/


 

 

DOS,  Dalmatinski odbor solidarnosti  nestranačka, neprofitna, multietnička, nevladina udruga registrirana u Splitu u Hrvatskoj 1992. godine. DOS se bavi promocijom i zaštitom ljudskih prava pružanjem besplatne pravne pomoći pojedincima i grupama u Republici Hrvatskoj bez obzira na njihovu nacionalnost, religiju, spol, političko opredjeljenje ili pripadnost.

http://www.dalmatinski-odbor-solidarnosti.hr/


 

 

CERD - Centar za razvoj demokracije,  Split  - udruga osnovana s ciljem zaštite i unapređenja temeljnih ljudskih prava, te poticanja demokracije i razvoja civilnog društva, provođenja programa za zaštitu građana čija su ljudska prava ugrožena, organiziranja pravne i lobističke pomoći i podrške pojedincima i grupama čija su prava ugrožena; poticanja državnih i društvenih institucija za poboljšanje programa obrazovanja, organiziranja edukativnih programa održavanja tečajeva, seminara, radionica i drugih skupova...

http://www.udruga-mi.hr/udruge.php?p=22


 

 

 

 Domine  su feministička nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija osnovana 2002. godine s ciljem promicanja prava žena i poticanja razvoja civilnog društva. 
Osnovne aktivnosti organizacije su edukacije, video produkcija, publiciranje, javne kampanje te direktni savjeti i podrška.

http://www.domine.hr/


 

 

 

B.a.B.e.  Budi aktivna. Budi emancipiran –  su organizacija osnovana 1994. godine sa svrhom promicanja i zaštite ženskih ljudskih prava koja se danas usredotočila na promicanje rodne ravnopravnosti i osiguravanje jednakih mogućnosti za sve rodove u svim sferama društvenog života.

www.babe.hr


 

 

 GONG je nestranačka udruga građana utemeljena 1997. radi poticanja građana na aktivnije sudjelovanje u političkim procesima. GONG provodi nestranačko nadgledanje izbornog procesa, vrši edukaciju građana o njihovim pravima i dužnostima, potiče obostranu komunikaciju građana i njihovih izabranih predstavnika, zalaže se za transparentnost rada svih javnih službi, provodi kampanje javnog zagovaranja te potiče i pomaže samoorganiziranje građana.

www.gong.hr


 

 

Srpski demokratski forum (SDF) osnovan je 1991. godine kao nestranačka, neprofitna i nevladina organizacija. Od tada, do danas, SDF djeluje kroz 18 ureda na području Hrvatske te sa uredima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Misija SDF-a je razvoj građanskog i demokratskog društva promicanjem i zaštitom ljudskih prava, prava nacionalnih manjina, te osnaživanje zajednice kroz pravne, edukacijske, ekonomske, zdravstvene, socijalne i medijske projekte. U Dvoru SDF postoji i djeluje od augusta 1998. godine i provodi aktivnosti besplatne pravne pomoći, te osnažuje lokalnu zajednicu kroz socijalne i zdravstvene projekte.

www.sdf.hr


 

 

 

Udruga za promicanje inkluzije (UPI) je nevladina udruga koja svoje aktivnosti usmjerava ka stvaranju sustava službi podrške u zajednici kao alternativnom izvaninstitucionalnom obliku skrbi za osobe s intelektualnim teškoćama. Cilj  je omogućiti osobama s intelektualnim teškoćama izlazak iz socijalne izolacije i uključenje u društvo.

www.inkluzija.hr


 

 

 

 HSUTI -  Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida osnovan je kao udruženje građana 1970. na inicijativu desetak osoba s ozljedama kralježnice i stručnjaka. HSUTI danas ima  57 članica, u gotovo svim većim gradovima Hrvatske. Svake godine provodi nekoliko značajnih programa, od kojih su sigurno najznačajniji programi permanentne edukacije pod nazivom "Škola za voditelje udruga invalida - znanjem do bolje kvalitete života osoba s invaliditetom".

www.hsuti.hr


 

 

Udruga za samozastupanje  2003. godine UPI  podržava osnivanje prve Udruge za samozastupanje (UZS) u Hrvatskoj. Članovi udruge polaze od načela da bez obzira na sposobnosti, dob, spol ili nacionalnost, svi ljudi, uključujući i osobe s intelektualnim teškoćama imaju pravo utjecati na svoj život i uživati ista prava kao i drugi članovi društva. Ova nevladina udruga je prva udruga koju su osnovale osobe s intelektualnim teškoćama s ciljem samostalnog izražavanja svojih potreba i borbe za ostvarenje svojih prirođenih prava.

 www.samozastupanje.hr


 

 

 Centar za ženske studije, prvi i jedini centar takve vrste u Hrvatskoj, osnovala je 1995. godine skupina teoretičarki i znanstvenica, feministkinja, mirovnih aktivistkinja i umjetnica. Centar za ženske studije razvija multi/interdisciplinarni studij i ekspertna znanja o ženskoj tematici u Hrvatskoj te postaje prostor susreta akademskog diskursa, aktivističkog angažmana i umjetničke prakse. Osnovne aktivnosti Centra su obrazovanje, istraživanje, izdavaštvo, knjižnična djelatnost, kulturna događanja, javno zagovaranje politike rodne jednakosti i ženskih studija.

www.zenstud.hr


 

 

Documenta – u nastojanju da potaknu proces suočavanja s prošlošću i ustanovljenje činjenične istine o ratu te pridonesu pomicanju javne diskusije s razine prijepora o činjenicama (broj poginulih i slično) prema dijalogu o interpretacijama, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, Centar za mirovne studije, Građanski odbor za ljudska prava te Hrvatski helsinški odbor odlučili su osnovati Documentu – Centar za suočavanje s prošlošću.

www.documenta.hr


 

 

 

 SMART udruga za razvoj civilnog društva SMART potiče djelotvornost neprofitnog sektora i međusektorske suradnje te promiče razvoj volonterstva. U svom radu SMART povezuje neformalno obrazovanje sa savjetovanjem, informiranjem i utjecanjem na javne politike. SMART surađuje s organizacijama civilnog društva, javnim ustanovama, lokalnom i regionalnom samoupravom i građanskim inicijativama na načelima odgovornosti, aktivnog uključivanja i poštivanja različitosti.

www.smart.hr


 

 

CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje je feministička organizacija koja se zalaže za unapređenje društvenog položaja žena i ostvarenje spolne i rodne ravnopravnosti te za puno provođenje svih zakona i međunarodnih instrumenata za zaštitu ljudskih prava. Razvoj civilnog društva smatramo važnim preduvjetom razvoja demokratskog društva.

www.cesi.hr


 

 

Korekom – je inicijativa regionalne koalicije nevladinih organizacija, udruženja žrtava i pojedinaca/pojedinki koji zagovaraju osnivanje službene međudržavne [regionalne] i nezavisne komisije koja može ustanoviti i javno iznijeti činjenice o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava u bivšoj Jugoslaviji, uključujući rasvjetljavanje sudbine nestalih i pronalaženje njihovih posmrtnih ostataka.

www.korekom.org

Komentari

:
Bok

Dajemo kredite da udovoljavaju posebnim
životne izazove, kratkoročni krediti, srednje i dugoročne za one
koji su u potrebi. Bez obzira na iznos kredita, s
Interes 2% do 5%, a rokovi otplate negotiable stope. ako
vam je potreban kredit, ne ustručavajte se kontaktirati nas za bilo koju
druge podatke.
E-mail: jeanbecoulet01@gmail.com
Site: jeanbecoulet01.jimdo.com

S poštovanjem,
Gospodin Jean-Claude Marie Becoulet
 
Želim kredit

pouzdano rješenje za vaše potrebe kredit
06.02.2017. 10:28
:
Poštovani, ja sam zajmodavac u inozemstvu, odlučio sam odobriti kratkoročne, srednjoročne i dugoročne zajmove za poštene ljude koji, unatoč mjesečnim prihodima, bore se da zadovolje svoje osnovne potrebe. Kamatna stopa na kredite je 2% cjelokupnih zajmova i uvjeta ponude kredita vrlo su jednostavni. Traženi krediti dobiveni su u roku od nekoliko sati nakon podnošenja zahtjeva. ako nas zainteresirani kontaktirajte putem
E-mail: (GONZALEZANDRESLOAN@GMAIL.COM)

MOŽETE FOND Slijediti:

• zajmovi za sve
• Gotovinski zajam za sve vrste nekretnina
• Višeobiteljske / stanarske zgrade
• zajmovi investitora
• Most krediti / mezansko financiranje
• zajmovi za strane kupce
• komercijalni zajmovi
• Zemljište / građevina
• Novi komercijalni / multifamilijski proizvod, uz nisku kamatnu stopu od 2%
• Iznosi zajma: 6.000 eura - Iznad

 Ako ste zainteresirani, kontaktirajte nas sa stalnim pratiteljem kredita putem ovog;

Gonzalez Andres financijska tvrtka;
E-mail: (GONZALEZANDRESLOAN@GMAIL.COM)
G. Gonzalez J. Andres
11.10.2017. 12:06
:
Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL:
vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com
11.02.2019. 18:02

Dodajte komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail: (nije obavezno)
Tekst:
9 manje 5 =