borci i promotori ljudskih prava u svijetu

 • Desmond Tutu

  Desmond Mpilo Tutu južnoafrički aktivist i umirovljeni anglikanski nadbiskup koji je svjetsku slavu stekao tijekom 1980.-ih kao protivnik apartheida . Dobio je Nobelovu nagradu za mir 198 4. Borio se protiv apartheida kao jedan od glavnih lidera i moralna vertikala.

  >>>

 • Liu Xiaobo

  Liu Xiaobo kineski je književni kritičar, povjesničar, aktivist za ljudska prava i politički zatvorenik u Kini . Dobitnik je Nobelove nagrade za mir 2010 . godine. Od 2003 . bio je predsjednik Nezavisnog kineskog PEN centra.

  >>>

 • Shirin Ebadi

  Shirin Ebadi, iranska je odvjetnica, borac za ljudska prava i osnivačica Centra za obranu ljudskih prava u Iranu. Godine 2003. Ebadi je nagrađena Nobelovom nagradom za mir za značajne i pionirske napore u borbi za ljudska prava, pogotovo prava žena, djece i izbjeglica. Prva je Iranka i prva muslimanka koja je dobila tu nagradu.

  >>>

 • Aung San Su Qui

  Aung San Su Qui (Suu Kyi) –burmanska/mjanmarska opozicijska političarka, rođena 19. lipnja 1945. godine. Kako je u Burmi/Mjanmaru na vlasti vojna hunta (Državno vijeće za mir i razvoj Unije Mianmar) od 1962. godine, zbog svog je rada na demokratizaciji zemlje, Aung San Su Qui bila u (...)

  >>>

 • Noam Chomsky

  Noam Chomsky (1928.) – lingvist, filozof, aktivist i anarhosindikalist. Svojim teorijom urođene univerzalne gramatike i i klasifikacijom formalnih jezika i gramatika (Chomskijeva hijerarhija) dao je izuzetno značajan doprinos lingvistici.

  >>>

 • Ralph Nader

  Ralph Nader (1934.) američki političar, aktivist, odvjetnik i četverostruki kandidat za američkog predsjednika. Na početku svoje karijere u Washingtonu, bavi se zaštitom potrošaća i piše tekstove protiv automobilske industrije tvrdeći da su automobile koje proizvode nesigurni.

  >>>

 • Nelson Mandela

  Nelson Mandela (1918.) južnoafrički političar i prvi predsjednik izabran na demokratskim višerasnim izborima u Južnoafričkoj republici. Mandela je bio protivnik apartheida i rasne segregacije, iako se u početku zalagao za nenasilan otpor, prvenstveno inspiriran djelom i učenjem Gandhija, (...)

  >>>

 • Rosa Parks

  Rosa Parks (1913. – 2005.) američka aktivistica za ljudska prava. Započela je bojkot autobusa u Montgomeriju 1955. godine kada je odbila ustupiti mjesto u autobsu rezervirano za bjelce. Tim je činom započeo najveći i najuspješniji mirni pokret protiv rasne segregacije u SAD-u, a Rosa (...)

  >>>

 • Mahatma Gandhi

  Mahatma Gandhi (1869. - 1948.) indijski političar i vođa pokreta za za neovisnost Indije od Velike Britanije. Dvadeset godina živio je i radio u Južnoafričkoj republici gdje se borio za prava i slobode indijskih imigranata. Nakon II. svjetskog rata i povratka u domovinu, Gandhi se aktivno (...)

  >>>

 • Rosa Luxemburg

  Rosa Luxemburg (1871. - 1919.) filozofkinja, ekonomistica, teoretičarka marksizma, aktivistkinja i pacifistica bila je na čelu radničkog pokreta u Poljskoj i Njemačkoj. Članica njemačke Social-demokratske partije s kojom se razilazi nakon što su socijaldemokrati podržali sudjelovanje (...)

  >>>

 • Clara Zetkin

  Clara Zetkin (1857. – 1933.) njemačka političarka i aktivistica za ženska prava, članica njemačke Socijal – demokratske partije, zajedno s Rosom Luxemburg pripadala je radikalno lijevoj grupaciji Spartakovaca, od 1920. godine bila je zastupnica Komunističke partije u parlamentu (...)

  >>>

 • Dr. Martin Luther King Jr.

  Martin Luther King (1929. - 1968.) baptistički svećenik, mirovni activist te vođa i začetnik pokreta za prava američkih crnaca. Jedan je od vođa prvih crnačkih nenasilnih demonstracija u SAD-u , poznatih kao "bojkot autobusa" . M.L. King predvodio je i poznati marš na Washington 1963. (...)

  >>>

Komentari

:
Bok

Dajemo kredite da udovoljavaju posebnim
životne izazove, kratkoročni krediti, srednje i dugoročne za one
koji su u potrebi. Bez obzira na iznos kredita, s
Interes 2% do 5%, a rokovi otplate negotiable stope. ako
vam je potreban kredit, ne ustručavajte se kontaktirati nas za bilo koju
druge podatke.
E-mail: jeanbecoulet01@gmail.com
Site: jeanbecoulet01.jimdo.com

S poštovanjem,
Gospodin Jean-Claude Marie Becoulet
 
Želim kredit

pouzdano rješenje za vaše potrebe kredit
06.02.2017. 10:32

Dodajte komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail: (nije obavezno)
Tekst:
9 manje 4 =